pirmdiena, 2016. gada 28. novembris

Jaunieši izmanto sadarbības piedāvājumu GIGI bloks

Novembra beigās, sadarbībā ar BLPC "Upmala" vadītāju Sandru Drozdovu, jauniešiem tika dota unikāla iespēja radoši izpausties, izmantojot dabisku izejmateriālu - kartonu.

"Šī ir ideāla rotaļlieta tiem, kam vienmēr prātā ir kāda ideja, kas būvē, zīmē, ceļ un veido savu rotaļu pasauli. Aktivitātes ietvaros bērni ne tikai kopā radoši strādāja, bet arī cītīgi viens otram palīdzēja. Šī kopā būšana, viena mērķa vadīta, bērnos attīstīja koncentrēšanās spējas un veicināja fantāzijas lidojumu, kā arī iedvesmoja bērnus ķerties klāt izdomātajiem grandiozajiem plāniem. Priecēja, ka bērnu radītie darbi palika viņu pašu īpašumā. Uzklausot bērnu ieteikumus, radošo izpausmju aktivitāti organizējām arī divās mācību iestādēs, kurās viņi mācās." (S. Drozdova)





pirmdiena, 2016. gada 21. novembris

Piedalīšanās Dagdas novada pašvaldības projektā "Latgales līgavas pūrs"

"18.novembrī pirms svētku koncerta Dagdas Tautas nama izstāžu zālē apmeklētājus sagaidīja izstāde, kurā varēja redzēt visus pūralādē ieliktos 100 priekšmetus, kas saistīti ar Dagdas novadu un attiecināmi uz Latgales līgavas 19.gs. vidus pūru."
Pūralādes piepildīšanā iesaistījās katrs Dagdas novada pagasts. Paldies par uzdāvinātajiem priekšmetiem  Bērziņu pagasta iedzīvotajiem:
                                          
Marijai Putānei
Fainai Ruskulei
Dzidrai Vigulei
Helēnai Vaivodei






Caur sevi mēs iznesam savas tautas vēsturi. Mūsu kultūras mantojums ir tas, kas veido mūsu atpazīstamību un unikalitāti, veicina piederības izjūtu tautai un vietai, kur dzīvojam. Cilvēki, kas kopj savas tautas tradīcijas, atgādina par pamatu, uz kura balstās pasaule. Paldies par iespēju pieskarties vēsturei!” (Inta Viļuma, projekta "Latgales līgavas pūrs" idejas autore)



trešdiena, 2016. gada 9. novembris

Radošā darbnīca

9. novembrī, gatavojoties Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienai, bibliotēkā tika organizēta radošā darbnīca, uz kuru tika aicinātas pagasta darbinieces, lai kopā veidotu svētku patriotiskās piespraudes.