piektdiena, 2013. gada 21. jūnijs

Bērziņu tautas nams un bibliotēka iegūst atjaunotas telpas

Bērziņu tautas nams un bibliotēka iegūst atjaunotas telpas

Autors: Āris Upenieks
Datums: 14.06.2013
Izdevums: Latgales Laiks
Rubrika: Novadā
Priecīgs notikums maijā bija Dagdas novada Bērziņu pagastā, kur pēc rekonstrukcijas durvis vēra tautas nama un bibliotēkas ēka.
Kopš tautas nama būvniecības 1975. gadā tur nebija veikts kapitālais remonts, tādēļ laika gaitā ēka bija nolietojusies, kļuvusi nepiemērota pasākumu rīkošanai un cita veida ekspluatācijai. Bērziņu pagasta pārvaldes vadītāja Romualda Demida uzsver, ka tagad pagastā ir izveidots kultūras un atpūtas centrs, iekārtotas telpas gan tautas namam, gan bibliotēkai, nākotnē otrajā stāvā iecerēts izvietot arī brīvā laika pavadīšanas centru “Upmala”. Pārvaldes vadītāja saskata, ka dzīve pagastā kļūst rosīgāka, jo tagad ir sava “mazā gaismas pils” – izglītības, kultūras un sabiedriskais centrs, kas mājīgā vidē pulcēs ap sevi dažādu vecumu un interešu cilvēkus.
Ēkas telpas aizņem ap 1000 kvadrātmetru divos stāvos, tādēļ nākotnē mainīsies arī pagasta iestāžu atrašanās vietas.
Tautas nama mazajā zālē ir iekārtota bibliotēka, kas tagad atbilst mūsdienu prasībām. Tā būs silta un mājīga arī ziemas garajos vakaros, kad parasti ir kuplākais apmeklētāju skaits. Par to savu prieku un Bērziņu iedzīvotājus sveica arī Krāslavas novada centrālās bibliotēkas, kas ir metodiskais centrs arī Dagdas novadam, direktore Valentīna Magidas.
Tautas nama atklāšana tika apvienota ar Mātes dienai veltītu pasākumu, kura galvenie dalībnieki bija vietējie jaunieši, kuriem tagad ir pavērušās jaunas iespējas brīvā laika saturīgai pavadīšanai.
Finansējums rekonstrukcijai tika iegūts, piedaloties Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai pasākumā “Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem”, kopējās projekta izmaksas ir nedaudz virs 270 tūkstošiem latu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru